Nee, CommonEasy is geen Broodfonds maar kent wel overeenkomsten met het Broodfonds.
CommonEasy en het Broodfonds zijn beide schenkkringen. Dit betekend dat deelnemers geld sparen voor wanneer er iemand in het netwerk ziek wordt, diegene wordt geholpen via dat gespaarde geld.
Bij zowel CommonEasy als het Broodfonds betaal je maandelijks abonnementskosten. Bij CommonEasy zijn dit de enige kosten. Bij het Broodfonds betaal je, bovenop je abonnement, inschrijfkosten (eenmalig 225 euro)
Bij een Broodfonds sluit je je aan bij een vereniging. Deze verenigingen/Broodfondsen bestaan uit minimaal 20 tot maximaal 50 leden. Je kunt je ook aansluiten bij een bestaand Broodfonds mits er plek is en met instemming van het bestuur. Elk Broodfonds wijst drie bestuursleden aan en heeft een aantal verplichte bijeenkomsten per jaar.
Bij CommonEasy hoef je niet eerst een groep mensen te organiseren of wachten tot er een plek is in een bestaand Broodfonds. Je kunt direct, online een account aanmaken en starten. Door ons systeem met cirkels heb je al vanaf één connectie dekking en omdat deze netwerken groeien kunnen we elkaar helpen met kleinere bedragen! Op CommonEasy werkt alles als een app. Dat betekent dat je altijd online je eigen dashboard kan inzien, kan stoppen, of je voorkeuren kan aanpassen, zodat jij altijd grip hebt op jouw geld.
Bij CommonEasy hoef je je niet bezig te houden met verenigingen en bestuursfuncties of verplichte bijeenkomsten. Wel zijn organiseren we tal van online- én offline masterclasses en mogelijkheden om andere ondernemers te ontmoeten.
Wat dit nuttig?
