CommonEasy workshop vangnet

Ondernemershuis Zeist workshop CommonEasy | Deel 1/2

Oprichter van CommonEasy Jip neemt ons vol idealisme en gedrevenheid mee in zijn ‘oplossing’ om buiten de grote, anonieme en dure verzekeringswereld te zorgen voor onze zekerheid als zzp’ers gebaseerd op solidariteit.

CommonEasy helpt je om je eigen netwerk te betrekken bij het afdekken van je arbeidsongeschiktheidsrisico en andere risico’s. Het is een online platform met een prachtige tool om dit inzichtelijk, veilig en werkbaar te maken. Een mede-aanstichter van deze lezing is intuïtief musicus en boekhouder Frank Jenniskens, hij vat samen wat CommonEasy voor hem is:

‘Het is vanuit betrokkenheid naar elkaar toe maatwerk leveren bij problemen zoals ziekte,
maar ook als apparatuur zoals je telefoon beschadigd raakt.’

Jip is een jonge gast van 31 jaar vol energie en positief activisme, 7 jaar geleden begon hij met dit idee. En sinds eind zomer afgelopen jaar zijn ze operationeel. Hij leidt ons door de website Commoneasy.nl en laat zien hoe de CommonEasy applicatie werkt. Rustig beantwoord hij (bijna) al onze lastige vragen.

 

Bouwstenen van CommonEasy

  1. Het netwerk. Je creëert zelf 3 cirkels, je 1e cirkel van mensen die je goed kent en vertrouwt, daaruit ontstaat je 2e cirkel van vrienden van vrienden en een 3e cirkel vrienden van vrienden van vrienden. Als in je eerste kring 10 mensen zitten dan kan je rekensom er als volgt uitzien: 10 x 10 x 10 = 1.000 vrienden via CommonEasy. Je kunt per cirkel bepalen hoeveel geld je deze mensen wilt geven als ze problemen hebben, zoals het tijdelijk niet kunnen werken.
  2. Backup. Dit is de plek om je verhaal te delen als je iets is overkomen. CommonEasy heeft een eenvoudig online format waarin je gevraagd wordt uit te leggen wat je probleem/verhaal is en wat voor hulp je nodig hebt van je cirkels. CommonEasy zit hier dan als schakel tussen om te zorgen dat je verhaal helder en compleet is voor jouw netwerk. Ook helpen ze jou en jouw cirkel bij het toepassen van hoor en wederhoor. Zo kan in allerlei stappen worden toegewerkt naar een goede afhandeling of bemiddeling als er iemand bezwaar heeft het gevraagde bedrag aan jou toe te kennen.
  3. Wallet. Dit is je online spaarpot. Hier komt het unieke dat CommonEasy onderscheidt van reguliere verzekeraars: Al het geld dat je opzij legt voor deze backup blijft van jou. Je kunt het ook weer terugnemen als je wilt stoppen. Zelfs als CommonEasy, of de elektronische geldinstelling (Mangopay) achter het systeem, failliet gaan krijg je nog steeds je geld terug.

 

Met vertrouwen bouw je zekerheid op

Jip straalt: ‘De gunfactor binnen CommonEasy leden is enorm. Hoe meer vertrouwen je hebt in de goede intenties van de mensen in je cirkels, hoe meer zekerheid je opbouwt. Grote verzekeraars doen het omgekeerde, ze gaan uit van wantrouwen en proberen je zoveel mogelijk te laten betalen en dan zo min mogelijk, het liefst niks, uit te keren. Daar wil ik iets aan doen.’

Wil je je aansluiten bij het netwerk van de andere zzp’ers van Ondernemershuis Zeist? Sluit je dan aan bij de Ondernemershuis Zeist Common en stuur de leden een vriendschapsverzoek.

 

Na afloop van de workshop werd er nog enthousiast meegepraat over het backup voor arbeidsongeschiktheid. Deze blog publiceren we volgende week!

Meer over het Ondernemershuis Zeist? Ga naar www.ondernemershuiszeist.nl

Bel Jip de Ridder 06 29 62 61 32 voor vragen.

Geschreven door Frank Jenniskens en Loes Berkhout van Ondernemershuis Zeist.

Jip de Ridder

17 mei 2017

Reacties